نویسنده:

تاریخ:

فرمول مولکولی استئارات: –C18H35O2                       

نام­‌های دیگر:

  • اکتادکانوئات
  • اکتادکانوئیک اسید

استئارات چیست؟

استئارات‌ها، نمک­‌ها و استرهای اسید استئاریک هستند و به عنوان آنیون استئارات نیز شناخته می­‌شوند.

از نمک‌­های اسید استئاریک می‌­توان:

  • استئارات سدیم
  • استئارات کلسیم
  • استئارات منیزیم
  • استئارات روی

و از استرهای اسید سیتریک می­‌توان گلایکول استئارات و استئارین را نام برد.

اسید استئاریک:

اسید استئاریک، همچنین با نام اکتادکانوئیک اسید شناخته می‌شود، یکی از رایج‌ترین اسیدهای چرب زنجیره بلند است و به شکل ترکیبی در چربی­‌های طبیعی حیوانات و گیاهان یافت می‌شود. “اسید استئاریک” تجاری ترکیبی از مقادیر تقریباً مساوی اسیدهای استئاریک، پالمیتیک و مقدار کمی اسید اولئیک است. این ماده در ساخت شمع، لوازم آرایشی، صابون­‌های اصلاح، روان‌کننده‌­ها و داروها به کار می‌رود.

اسید استئاریک

استئارات منیزیم:

نمک منیزیم اسید چرب، استئاریک اسید می‌باشد و در واقع از ترکیب دو ماده شامل چربی اشباع نشده اسید استئاریک و منیزیم معدنی تشکیل شده است. این ماده چندین دهه است که در صنایع غذایی به عنوان یک امولسیفایر، چسباننده و غلظت‌دهنده و همچنین ماده روان‌کننده، رهاسازی و ضدعفونی‌کننده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این ماده در بسیاری از مکمل‌های غذایی، شیرینی‌پزی، آدامس، گیاهان و ادویه­‌جات و مواد تشکیل‌دهنده پخت موجود است. استئارات منیزیم همچنین به عنوان ماده مؤثره در تولید قرص‌­های دارویی، کپسول­‌ها و پودرها به‌طور معمول مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این ماده از نظر سمیت، دارای ایمنی می‌باشد.

این ماده در بسیاری از غذاها مانند موارد زیر موجود می‌باشد:

  • مرغ
  • تخم‌مرغ
  • پنیر
  • شکلات
  • گردو
  • ماهی سالمون
  • روغن پنبه‌دانه
  • روغن نخل
  • روغن نارگیل

کاربردها:

استئارات منیزیم معمولاً به بسیاری از مواد غذایی، دارویی و آرایشی اضافه می‌شود. در داروها و ویتامین­‌ها، هدف اصلی افزودن این ماده، عمل به عنوان روان‌کننده است.

برای کاربردهای غذایی، استئارات منیزیم به طور معمول توسط دو فرآیند تولید می‌شود. یکی فرآیند مستقیم یا امتزاجی است که شامل واکنش مستقیم اسیدهای چرب با منبع منیزیم مانند اکسید منیزیم، برای تشکیل نمک منیزیم اسیدهای چرب است.

در فرآیند غیرمستقیم یا ته­‌نشینی، یک صابون سدیم با واکنش بین اسیدهای چرب با هیدروکسید سدیم در آب تولید می‌شود و با افزودن نمک منیزیم به صابون، محصول را رسوب می‌­دهد.

اسیدهای چرب مورد استفاده به عنوان ماده اولیه، از چربی‌ها و روغن‌­های خوراکی گرفته شده‌­اند و عمدتاً از اسید استئاریک و اسید پالمیتیک مشتق شده‌اند.

یک پودر بسیار ریز است که حین لمس روغنی می‌باشد و عملاً در آب نامحلول است.

نحوه جذب و سایر ویژگی‌های کاربردی:

به محض مصرف، استئارات منیزیم به یون منیزیم و اسیدهای استئاریک و پالمیتیک تبدیل می‌شود. منیزیم در درجه اول در روده کوچک و به میزان کمتری در روده بزرگ جذب می‌شود.

منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که به عنوان عامل تأثیرگذار برای صدها واکنش آنزیمی استفاده می‌شود و برای سنتز کربوهیدرات‌ها، لیپیدها، اسیدهای نوکلئیک و پروتئین‌­ها و همچنین عملکردهای عصبی و عضلانی و قلبی عروقی بسیار مهم است.

بیش‌ترین مقدار منیزیم در بدن در استخوان­‌ها و ماهیچه­‌ها ذخیره می‌شود. مقدار کمی (حدود یک درصد) در خونابه (سرم) و مایع بین سلولی وجود دارد، که بیشتر به عنوان کاتیون آزاد موجود است در حالی که مابقی آن به پروتئین متصل است.

کلیه تا حد زیادی مسئول هموستاز منیزیم و حفظ غلظت خونابه است. دفع این ماده عمدتاً از طریق ادرار اتفاق می‌افتد، اما از طریق عرق و شیر مادر نیز رخ می­‌دهد.

استفاده  از استئارات منیزیم در اتحادیه اروپا و سایر کشورها از جمله چین، ژاپن، استرالیا و نیوزیلند مجاز است و به طور کلی به عنوان یک ماده ایمن در ایالات متحده شناخته می‌شود.

استئارات سدیم:

سدیم استئارات (C18H35NaO2) یک ماده صابونی با پایه گیاهی است که از روغن نارگیل و نخل تهیه می‌شود. در واقع نمک سدیم است که از اسید استئاریک که یک اسید چرب طبیعی است، حاصل می‌شود. این ماده خاصیت بازی دارد و به شکل یک پودر سفید رنگ می‌باشد.

این ماده با نام­‌های:

  • اکتادکانوئات سدیم
  • نمک سدیم اکتادکانوئیک اسید
  • مونو استئارات سدیم و نمک سدیم اسید استئاریک نیز شاخته می‌شود.

با توجه به قوام و استحکام آن، این ماده یکی از ترکیبات اصلی اکثر صابون­‌های گیاهی است. مشخصه صابون‌­های استئارات سدیم این است که دارای هر دو بخش آب‌گریز و آب­‌دوست است و در صنعت داروسازی به عنوان یک سورفکتانت برای کمک به حلالیت ترکیبات آب‌گریز در تولید انواع مختلفی ار محصولات مورد استفاده قرار می‌­گیرد.

به عنوان یک ماده کمکی دارویی در پمادها، کرم‌ها و شیاف‌­ها استفاده می‌شود. در لوسیون‌ها می‌تواند امولسیون را تثبیت کند. همچنین در بسیاری از محصولات مراقبت شخصی مانند

  • صابون
  • دئودورانت
  • سایه چشم
  • کرم اصلاح و برخی از مواد غذایی و طعم‌دهنده‌ها یافت می‌شود.

استئارات سدیم دارای سابقه طولانی در استفاده ایمن در تولید محصولات مراقبت شخصی و آرایشی است و از نظر FDA برای محصولات غذایی یک ماده ایمن محسوب می‌شود.

سدیم استئارات

استئارات کلسیم:

استئارات کلسیم C17H35COO) 2Ca) از سال ۱۹۵۵ توسط هوچست و از اواخر دهه ۱۹۶۰ توسط مونتل مورد استفاده قرار گرفته است. ماده‌ای افزودنی است که به عنوان یک اسکاونجر (از بین برنده) عوارض جانبی باقی‌مانده کاتالیزورهایی عمل می‌کند که می‌توانند تجهیزات تبدیلی را به طور بالقوه دچار زنگ‌زدگی و پوسیدگی کنند. کلسیم استئارات همچنین به عنوان روان‌کننده و عامل انتشار عمل می‌کند.

 ۲C17H35COOH + CaO → (C17H35COO)2Ca + H2O

پودری سفید رنگ و ابریشمی است، در اکثر حلال‌­ها نامحلول است، در دماهای بالا دارای پایدارای فراوانی است، دارای خاصیت ضدآب می‌باشد، از نظر فیزیولوژیکی ایمن شناخته می­‌شود و حتی به عنوان یک افزودنی غذایی، E470 نیز استفاده می‌شود.

به نام اکتادکانوئیک اسید کلسیم نیز معروف است و یک پودر کریستالی سفید روشن می‌­باشد. در آب، اتانول سرد و دی اتیل اتر نامحلول، در بنزن گرم، تولوئن و تورپنتین محلول و در اتانول و دی‌اتیل گرم تا حد کمی محلول است.

با اسید قوی واکنش نشان می‌دهد تا به اسید استئاریک و نمک کلسیم مربوطه تجزیه شود.

کاربردها:

  • جاذب رطوبت هوا و ترکیبی غیر سمی است
  • عمل به عنوان تثبیت‌کننده (استابلایزر) و روان‌کننده پلی‌وینیل‌کلرید
  • عمل به عنوان جاذب هالوژن پلی‌اتیلن و پلی‌پروپیلن
  • عمل به عنوان روان‌کننده الیاف پلی‌الفین و محصولات قالب‌ریزی‌شده
  • عمل به عنوان روان‌کننده و عامل آزاد کننده پلاستیک­‌های فنولیک، آمینو و سایر پلاستیک‌های گرمازا
  • عمل به عنوان ماده ضد آب در پارچه­‌های ضد آب

استئارات آلومینیوم:

از ترکیب اسید استئاریک و نمک آلومینیوم این ماده تولید می‌شود و به شکل پودر سفید رنگ بسیار ریز است.

این ماده در قرن بیستم به عنوان یک ماده کاربردی در صنعت رنگ و نقاشی معرفی شده است که برای کمک به تعلیق رنگ‌دانه­‌ها در روغن برای جلوگیری از انفصال (تفکیک) و کاهش مقدار روغن مورد نیاز برای خیساندن رنگ‌دانه‌­ها استفاده می‌­شود.

صابون‌های آلومینیومی کاربردهای مختلف و گسترده‌ای دارند، از این رو استئارات آلومینیوم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به عنوان روان‌کننده در تولید پلی‌آمیدها و پلاستیک­‌های ترموست استفاده می‌شود.

تری‌استئارات‌آلومینیوم در نقاشی و میناکاری و در جلاکاری کاربرد دارد. همچنین از نشت و جدا شدن روغن در بتونه جلوگیری می‌کند.

دی استئارات آلومینیوم رایج‌ترین استئارات آلومینیوم است که این ماده به عنوان غلظت‌دهنده در رنگ‌­ها، جوهرها و گریس‌­ها استفاده می‌شود. دافع آب برای چرم و طناب و روان‌کننده در پلاستیک و طناب است.

استئارات روی:

استئارات روی CH3(CH2)16COO)2Zn) یک نمونه بارز از صابون‌­های فلزی آب‌گریز است که دارای مصارف صنعتی بی‌شماری است.

 ۲C18H35COOH + ZnO → (C18H35O2)2Zn + H2O

استئارات زینک (دی استئارات روی) همان صابون روی است که به صورت پودر ریز و نرم بی‌بو با وزن مولکولی ۶۳۲ است. ویژگی برجسته آن اندازه ذرات بسیار کوچک از مواد باکیفیت است که قطر آن ممکن است به کمتر از یک میکرون نیز برسد.

در مقایسه با سایر استئارات‌های فلزی، استئارات روی دارای نقطه ذوب کمتری (۱۲۰ درجه سانتی‌گراد) است، به این معنی که هنگام گرم شدن به طور مساوی گسترش می‌یابد.

استئارات روی به طور عمده در صنایع پلاستیک و لاستیک مورد استفاده قرار می‌گیرد و در برخی موارد از آن به عنوان قوی‌ترین ماده روان‌کننده و پخش کننده یا پودرکننده استفاده می‌شود.

استئارات روی به عنوان یک از بین‌برنده (اسکاونجر) اسید عمل می‌کند. علاوه بر این، میزان سایش کاغذ سنباده را بهبود می‌­بخشد و در رنگ‌ها و روکش‌ها به عنوان ماده پوششی عمل می‌کند. در ساخت و ساز، پودر استئارات روی به عنوان عامل آب‌گریز برای گچ استفاده می‌شود.

استئارات زینک

ویژگی‌ها و کاربردها:

  • این ماده در شرایط دمایی بالا بسیار پایدار است
  • در آب، الکل و اترها نامحلول است
  • در برابر آب بسیار مقاوم است و خاصیت ضدآب ایجاد می‌کند
  • این ماده یک عامل جداکننده بسیار مؤثر است
  • به عنوان یک عامل تأمین روی (زینک) عمل می‌کند که در برخی فرآیندها مفید واقع می‌شود

استئارات پتاسیم:

پتاسیم استئارات یک امولسیفایر از خانواده نمک استئارات است که عمدتاً ترکیبی از نمک­‌های پتاسیم و اسیدهای چرب است. در آب گرم و الکل محلول است.

پتاسیم استئارات به عنوان ماده اصلی پاک‌کننده در محصولات مختلف مو، صورت و بدن عمل می­‌کند و به عنوان یک امولسیفایر در لوسیون­‌ها، بالم­‌ها، لوازم آرایشی رنگی و واکس‌­های مو نمود پیدا می‌کند. پتاسیم استئارات ممکن است به عنوان روان‌کننده و یا تثبیت‌کننده در تولید پلی‌الفین، PVC و ساخت لاستیک‌های اکریلیک استفاده شود.

همچنین به عنوان یک امولسیفایر در پلیمریزاسیون بوتادین و ترکیبات پلیمریزه شونده مانند آکریلونیتریل، استایرن و استرهای آکریلیک است.

استئارات پتاسیم همچنین یک کاتالیزور در تولید مونو‌گلیسیریدها و دی‌گلیسیریدها و بسیاری از استرهای گلیسریل که “خود امولسیون شونده” هستند می‌­باشد.

شکل ظاهری آن به صورت پودر ریز و سفید است که بوی چربی دارد.

این ماده در طیف گسترده‌ای از محصولات مراقبت از پوست و مو از جمله:

  • خط چشم
  • سایه چشم
  • ریمل
  • رژ لب
  • پودرهای صورت و همچنین در عطرها، دئودورانت‌ها و فرمول‌های مراقبت از مو و پوست استفاده می‌شود.

ویژگی‌ها و مزایا:

  • عامل پاک‌کننده
  • عامل امولسیون‌کننده
  • روان‌کننده

فروش انواع استئارات:

شرکت پیشگامان شیمی آمادگی دارد ضمن دریافت سفارش‌های شما مشتریان عزیز، محصول مورد نیاز شما را با بهترین قیمت و کیفیت تأمین کرده و در اسرع وقت به وسیله سیستم حمل‌ونقل مطمئن به شهرهای مختلف ارسال نماید.

امتیاز شما به این مقاله:

[تعداد: 1   میانگین:  5/5]

سیدی

اشتراک‌گذاری:

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

محصولات مرتبط:

فهرست
Call Now Buttonتماس