نویسنده:

تاریخ:

پانتنول (که به آن پانتوتنول نیز گفته می‌شود) همان الکل آنالوگ اسید پانتوتنیک (ویتامین B5) است، بنابراین یک پرویتامین B5 است.

در ارگانیسم‌ها به سرعت به اسید پانتوتنیک اکسیده می‌شوند.

این یک مایع شفاف چسبناک در دمای اتاق است.

پانتنول به عنوان مرطوب‌کننده و برای بهبود زخم در محصولات دارویی و آرایشی استفاده می‌شود.

کاربـرد‌های پانتنـول:

در داروسازی‌، محصولات آرایشی و مراقبت شخصی، پانتنـول به عنوان مرطوب‌کننده در پمادها، لوسیون‌ها، شامپوها، اسپری‌های بینی، قطره‌های چشمی و محلول‌های تمیز کننده لنزهای تماسی استفاده می‌شود.

در پمادها از آن برای درمان آفتاب سوختگی، سوختگی خفیف، صدمات جزئی پوستی و اختلالات (در غلظت‌های حداکثر ۲-۵٪) استفاده می‌شود.

پانتنول باعث بهبود هیدراتاسیون، کاهش خارش و التهاب پوست می‌شود، خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود می‌بخشد و سرعت بهبود زخم‌های اپیدرمی را تسریع می‌کند. برای این منظور، گاهی اوقات با آلانتوئین ترکیب می‌شود.

به راحتی به ساقه مو وصل می‌شود.

بنابراین، پانتنـول یک جزء متداول در شامپوهای تجاری و نرم‌کننده مو (در غلظت ۱/۱٪) است. سطح مو را می‌پوشاند و به آن ظاهری براق می‌بخشد.

همچنین توسط هنرمندان خال‌کوبی به عنوان کرم مرطوب‌کننده بعد از خال کوبی توصیه می‎شود.

عوارض جانبی استفاده از پانتنول:

پانتنول معمولاً به خوبی تحمل می‌شود.

در موارد نادر، سوزش پوستی و آلرژی تماسی گزارش شده است.

داروسازی:

پانتنول به آسانی به پوست و غشاهای مخاطی (از جمله مخاط روده) نفوذ می‌کند، جایی که به سرعت به اسید پانتوتنیک اکسیده می‌شود. اسید پانتوتنیک، ترکیب بسیار ریز مغناطیسی است، یعنی آب را به طور مؤثر می‌چسباند. همچنین در بیوسنتز کوآنزیم A، که در طیف گسترده‌ای از واکنش‌های آنزیمی و در نتیجه رشد سلول نقش دارد، استفاده می‌شود.

خواص فیزیکی و شیمیایی پانتنول:

پانتنـول یک مایع بی‌بو، کمی تلخ، بسیار چسبناک که در دمای اتاق شفاف و بی‌رنگ است.

نمک اسید پانتوتنیک (به عنوان مثال پنتوتنات‌سدیم) به صورت پودری (معمولاً سفید) هستند.

پانتنول به راحتی در آب و الکل قابل حل است، در دی اتیل اتر نسبتاً قابل حل است، در کلروفرم (۱: ۱۰۰)، در پروپیلن گلیکول و گلیسیرین انحلال‌پذیری کمی دارد.

فرمول شیمیایی گسترش یافته آن به صورت HO–CH2–C(CH3)2–CH(OH)–CONH–CH2CH2CH2–OH است.

استریوشیمی:

پانتنول به صورت دو آنانتومر D و L وجود دارد.

فقط D-panhenol از نظر بیولوژیکی فعال است، اما هر دو شکل خاصیت مرطوب‌کننده‌ای دارند.

برای استفاده در مواد آرایشی، پانتنول به صورت D یا به عنوان یک مخلوط راسمیک Lو D (DL-panthenol) تهیه می‌شود.

فروش دکسپانتنول (پانتنول)

این ماده اولیه به صورت عمده در گالن های ۲۰ کیلویی عرضه می شود.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

منابع:

امتیاز شما به این مقاله:

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

محصولات مرتبط:

فهرست
Call Now Buttonتماس